Le Jardin Buda – Kulináris élvezetek kertje Budán.

Egy falat boldogság

Egy budai üzlethelyiség komplett belsőépítészeti átalakítására kaptam megbízást, mely a terasz kialakítását és a homlokzat arculati terveit is magában foglalta
A feladat rendkívül izgalmasnak indult, teljes mértékben szabad kezet kaptam, a projektet végigkísérhettem a tervezéstől a kulcsrakész átadásig. A koncepció alapját a címben található szlogen, valamint a meglévő logóterv adta. A kert szó, inspirációjából született a zöldfal ötlete, az élő növényfal a vendégtér jobb oldali falát díszíti.
Az üzlet kínálatában a francia gasztronómia portékái szerepeltek (pl.: sütemények, cukrásztermékek, házi péksütemények, kávé különlegességek, borok, sajtok, szendvicsek, fagylalt) A termékek bemutatására, tárolására alkalmas pultokat, bútorokat, polcokat terveztem. Minden egyedi kivitelezésben készült, leszámítva a konyhagépeket.
Az üzlethelyiség adottsága nem könnyítette meg a térszervezést, a legnagyobb kihívást a 3db mellékhelyiség kialakítása jelentette. A vendégrész, kiszolgálórész és konyharész nagyságát elsősorban racionális szempontok szerint, ezek kapcsolatát pedig funkcionális igények szerint alakítottam ki.
A termékek különlegessége megkövetelte a belső tér speciális kialakítását, a magas minőségű anyaghasználatot, a design függesztékeket, a bútorokon megfigyelhető finom, selyemfényű felületeket, az exkluzív falburkolatokat. A magasfényű padlóburkolat, a bronz tükör, impozáns térnövelő hatású. Hangulatfénynek falilámpákat és LED szalagokat használtam.
Íves építészeti elemeket preferáltam, az álmennyezettel lekövettem a bárpultok és a meglévő vitrines hűtőpult vonalát. A modern enteriőr a megbízóm kifinomult stílusát tükrözi.

 

Galéria