Hegyvidéki villa

Egy háromszintes családi ház teljeskörű belsőépítészeti tervezésével kerestek meg.

Hálás feladatnak ígérkezett a megbízás, hiszen dolgoztunk már együtt, a kölcsönös bizalom kialakult és a lehető legoptimálisabb szakaszban kezdhettük el a tervezési munkát az építészeti vázlattervek bemutatásakor.

A helyiség kapcsolatok kialakítását közösen gondoltuk át, a vázlatterveket az igények szerint berendeztük, majd minden szempontból megvizsgáltuk, hogy mi az, ami módosításra szorul, hogy funkcionálisan elférjen a kiválasztott termék (ágy, zuhanytálca, konyhagép, kád, stb.), hol szükséges falakat, ajtókat áthelyezni, vagy kompromisszumot bevállalni. Ezeket mérlegeltük, természetesen még gondolati síkon, a beméretezett alaprajzon.

Konzultációk sorozata után megszületett a végleges koncepció terv. Életre keltettük a teret és látványtervek formájában bemutattuk a design elemeket, bútorokat, burkolatokat, színeket, anyagokat.

A kivitelezés folyamán elengedhetetlen volt a folyamatos egyeztetés, a forgalmazókkal, a gyártókkal, a szakipari tervezőkkel, a kivitelezőkkel és a tulajdonosokkal. Tapasztalatunk szerint rendkívül fontos az információ átadása, hiszen minden mindennel összefügg, szerencsére a megbízóink maximálisan együttműködtek velünk.

A belsőépítészeti stílus koncepcióját nagyrészt a ház külső, letisztult formavilága és a homlokzat felületképzése a lávakő burkolat határozta meg. Elsősorban a megrendelői szempontokat vettük figyelembe, mint például az elegáns és igényes anyaghasználat, kényelmes és funkcionális bútorok, színek tekintetében pedig a szürke, antracit és kék preferálása jelentette a kiindulási alapot.

Rendhagyó megoldásokat is beterveztünk, melyek számos izgalmat tartogattak számunkra a megvalósítás során, például a hat méter belmagasság függönyözése, az egyedi méretű motoros lamellás szekrények kivitelezése, a kárpitozott fejrészbe épített olvasólámpa, a kád peremének egyedi méretű gyártása, a falsíkba záródó tapétaajtó, stb.

A képeken látható nagyvonalú otthon egy gondos és összehangolt tervezés végeredménye, mely mindenekelőtt a megbízóink ízlését tükrözi.

Társtervező: Darida-Sárközi Anita

Építész: Vörös Balázs

Fotós: Glázer Attila

 

Megbízóink írták:

Köszönjük a sok segítséget, ami nélkül nem jött volna létre ez a csoda, amit nagyon imádunk!

Galéria